Chateau Vincent Tokaji Hárslevelű Extra Dry
3 990 Ft
A pezsgő készítéséhez 100 %-ban Tokajban termelt, Mádról származó Hárslevelű szőlőt használtunk.
A szőlő szüretelését az optimális cukor:sav arány kialakulásakor végezték, melynek eredményeként egy ezüstfehér színű, zamatos Hárslevelű alapbort készítettek.
E bornak stabilizálása után került sor a pezsgősítésre. A pezsgő a kiválasztott fajélesztővel 18 hónapig érintkezett, mielőtt a seprőtelenítést elvégezték. A finom szénsavtartalmú, légiesen könnyű pezsgő illatában szépen ötvöződik a hársvirág és az autolizált élesztő.
Zamata gyümölcsös, a birs és az alma ízére hasonló, harmonikus, hosszú, kellemes utóízzel.
A pezsgő a különlegesen száraz kategóriában kerül forgalomba, állami ellenőrzőjeggyel ellátva.
Fogyasztását 6-7 °C-on ajánljuk.